Van + 30 kilo naar – 30 kilo.

bagsandblogs zwanger

Wow eind deze maand wordt Stella al weer 1 jaar! Echt alle clichés zijn waar, wat gaat de tijd snel.
Vorig jaar was ik nu hoogzwanger en en woog ik op mijn zwaarst ooit! Op zich heel logisch als je zwanger bent, maar ik ben uiteindelijk zo’n 30 kilo aangekomen in die negen maanden tijd. Echt bizar als ik daar nu op terugkijk, want wat voelde ik me letterlijk anders.

Sowieso is zwanger zijn niet iets waar ik zelf gelukkig van word, al die hormonen en ruim 7 maanden misselijk voelen, zijn mij niet in de koude kleren gaan zitten. 
Ik begrijp heel goed dat ik een gevoelig punt aansnijd. Dat we dolblij mogen zijn dat het ons gegund is en dat ben ik ook. Maar dat neemt niet weg dat ik zwanger zijn loeizwaar vond.

Ik voelde met de dag mijn wereld steeds kleiner worden en had nul energie om ‘s avonds te sporten of iets te ondernemen met vriendinnen. Ik lag elke avond om 19 uur in bed en was blij dat ik de dag weer had overleefd. Tel daarbij ruim 7 maanden ziek, zwak en misselijk bij op en je begrijpt misschien dat ik niet kon wachten tot de dag dat Stella geboren zou worden en ik mijzelf weer kon zijn, want zo voelde het echt.

Maar goed die 30 kilo zat er toch echt wel extra aan, inclusief baby dat dan weer wel. Toen ik 6 weken na de bevalling weer eens op de weegschaal durfde te gaan staan gaf deze toch echt aan dat ik nog zeker ruim 20 kilo te zwaar was. Oh my..

Elke week 1 kilo eraf was mijn doel en dat lukte zowaar. Gezond eten en vooral weer gaan sporten heb ik mijzelf als regime opgelegd. Eigenlijk het standaardmiddel als je wilt afvallen maar nog belangrijker; volhouden. 2 à 3 keer in de week hardlopen gaf mij weer ruimte in mijn hoofd en lijf. We zijn bijna een jaar verder, ik zit zelfs al onder mijn streefgewicht en afgelopen zondag tikte ik de 15 km weer eens aan met hardlopen. Hard mijn best voor gedaan dus daar ben ik echt rete trots op! I am back! <3

    

9 thoughts on “Van + 30 kilo naar – 30 kilo.

 1. Caatje zegt:

  Jeetje sas!! Echt onwijs knap! Respect hoor! Ik vond je er ook heel goed uit zien vorige week! Super knap💪🏻😘

 2. Miranda zegt:

  Jeetje wat goed van je Sas!!! Je ziet er fantastisch uit. En hee niet alle vrouwen vindrn het zwanger zijn leuk, dat mag ook gewoon gezegd worden hoor, dat is jou belevenis en jou gevoel, dat moet je niet weg stoppen. Maar fijn dat jij vooral het gevoel hebt dat je er weer bent!💪👍topper!! Goh alweer een jaar straks die kleine Stella, hahaha…het lijkt gisteren dat ik voor 10 dagen bij jullie binnen stapte, waren mooie dagen en ook soms lastig, maar wat hadden we het leuk samen!

  • Saskia Korver zegt:

   Aaaah ja! Super snel gegaan en idd lijkt veel korter geleden haha! Maar dank je wel, dat was het het zeker. En idd super leuk!! Thanks voor je lieve reactie! liefs!! xx

 3. Annemarie zegt:

  Mooi geschreven! Idd zwanger zijn niet allemaal rozengeur en maneschijn!

  • Saskia Korver zegt:

   Thanks!😘😘 Nee idd niet alles is 1 grote roze wolk en alleen maar ‘genieten’ 😘

Reacties zijn gesloten.